VIOOLPRAKTIJK

IEDEREEN IS WELKOM BIJ VIOLIN4FUN!


Van jong tot oud, van beginnend tot gevorderd. Ik bied professionele en persoonlijke lessen voor iedere leerling op elk niveau.

Het belangrijkste element in mijn lessen is plezier. De leerling staat voorop en krijgt vanzelfsprekend alle aandacht.

Tijdens de lessen is er volop aandacht voor de basis van het viool spelen: de ontspannen houding en een ontspannen techniek. Door een betere, ontspannen houding, wordt viool spelen makkelijker en de klank van je spel mooier! Bovendien geeft het je de mogelijkheid om expressiever te spelen! Dit wordt op een creatieve, speelse manier aangeleerd.

Ook besteed ik vanaf het begin meteen al aandacht aan het noten leren lezen, samen met het leren viool spelen groeit de leerling erin. Zo ontstaan er later geen moeilijkheden bij het lezen van het notenschrift.

Door middel van samenspel in de lessen wordt de muzikaliteit en het luisteren naar elkaar en naar jezelf gestimuleerd. Vioolduetten en stukken voor viool en piano worden uitgekozen op het niveau en de interesse van de leerling en hiermee gaan we werken aan frasering, zuiverheid en streektechniek.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de stukken die gespeeld worden, passen bij de leerling: we overleggen samen wat je leuk vindt en wat haalbaar is. Van klassieke muziek tot popmuziek, het kan allemaal!

Klinkt leuk hè?! Meld je hier aan voor een GRATIS proefles!